Over onbenutte kansen

24 juni 2021

Klantenservicemedewerker Franstalig, docent Frans, vertaler Frans, allround webshopmedewerker Frans, Account Manager French, Franstalige webshopcoördinator, accountmanager Franstalige markt,…

Zomaar een greep uit vacatures van de afgelopen twee weken, alleen al in de regio Groningen. Als je er iets uit mag concluderen, dan is het wel dat het veel bedrijven goed gaat en ze personeel kunnen aantrekken. Maar je mag vooral vaststellen dat het niet meevalt om medewerkers te vinden die de Franse taal goed beheersen. Want veel van deze bedrijven heb ik in de laatste maanden bij herhaling voor dezelfde functies zien werven.

Echt verrassend is dat niet. Al jaren immers doen steeds minder scholieren examen in het vak Frans. Hoewel Frankrijk de derde handelspartner van Nederland is, blijft in vergelijking met andere landen veel exportpotentieel onbenut. 

Talenkennis, of eigenlijk het gebrek daaraan, speelt daarbij een belangrijke rol.

Tips

  • Franssprekend personeel is schaars! Wees er zuinig op.
  • Investeer in talenkennis! Concurrenten die dat niet doen zet u daarmee op achterstand.
  • Bent u zo’n schaarse medewerker die wél Frans spreekt? Houd uw kennis op peil en blijf uzelf verbeteren!

Na de zomer start ik met nieuwe taaltrainingen. Is dat voor u interessant, dan kom ik graag eens praten over de mogelijkheden. Maar u kunt natuurlijk ook eerst mijn speciale pagina over taaltrainingen bekijken.

Voor ondersteuning bij uw communicatie in de Franse taal ben ik beschikbaar als:

Vertaler

Correspondentie, handleidingen, overeenkomsten, websites, berichten voor sociale media, brochures enz. enz. Ik vertaal ze in en uit het Frans. Lees er hier meer over.

Tolk

Bij een bezoek van Franstalige relaties kan een tolk haperingen in de communicatie voorkomen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of lees er hier meer over.

Docent Frans

Voor uw medewerkers of voor uzelf stel ik graag een praktijkgerichte training op maat samen. Want investeren in talenkennis is investeren in een betere concurrentiepositie. Lees er hier meer over.

Ondertitelaar

Videomateriaal van uw organisatie krijgt met een goede ondertiteling veel meer internationale impact. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of lees er hier meer over.