Dag van de Franse taal

12 november 2020

Meer dan 600 scholen in het hele land staan op donderdag 12 november in het teken van de Franse taal en Franstalige cultuur. Docenten Frans organiseren speciale themalessen en workshops, vaak in samenwerking met andere vakken, en nodigen gastsprekers en artiesten uit om leerlingen te enthousiasmeren voor hun vak.

Website Dag van de Franse taalDe Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans(*) en heeft als doel de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen en beleidsmakers, directieleden, schooladviseurs en het Nederlandse publiek ervan te overtuigen dat het Frans een zeer nuttige taal is om te beheersen naast het Engels voor de toekomst van jongeren.

Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen.

Hoe nodig is deze dag?

Frankrijk is een belangrijke partner voor import en export. Tegelijkertijd zien we dat er op deze gebieden veel potentieel onbenut blijft. En vooral dat er steeds minder mensen het Frans voldoende beheersen om goed zaken te kunnen doen met Franstalige partners.

Wie goed Frans spreekt, versterkt daarom zijn of haar positie op de arbeidsmarkt. Omgekeerd versterken ondernemingen hun concurrentiepositie wanneer zij voldoende mensen in huis hebben die in het Frans kunnen communiceren.

Zijn die er niet, lees dan op deze site hoe u op beslissende momenten taalbarrières kunt voorkomen.

Website Dag van de Franse Taal

Voor ondersteuning bij uw communicatie in de Franse taal ben ik beschikbaar als:

Vertaler

Correspondentie, handleidingen, overeenkomsten, websites, berichten voor sociale media, brochures enz. enz. Ik vertaal ze in en uit het Frans. Lees er hier meer over.

Tolk

Bij een bezoek van Franstalige relaties kan een tolk haperingen in de communicatie voorkomen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of lees er hier meer over.

Docent Frans

Voor uw medewerkers of voor uzelf stel ik graag een praktijkgerichte training op maat samen. Want investeren in talenkennis is investeren in een betere concurrentiepositie. Lees er hier meer over.

Ondertitelaar

Videomateriaal van uw organisatie krijgt met een goede ondertiteling veel meer internationale impact. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of lees er hier meer over.