Welkom

U bent op de website van Erik Post Vertalingen, gespecialiseerd in vertalingen uit het Frans in het Nederlands en omgekeerd. U vindt hier informatie over mijn werk, opleiding en ervaring, maar ook algemene gegevens over vertalen en tolken. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op voor nadere informatie.

Bienvenue

Vous êtes sur le site internet de l’agence Erik Post Vertalingen (Traductions), spécialiste des traductions du néerlandais en français et inversement. Vous y trouverez des informations sur mes prestations, ma formation et mon expérience mais aussi des renseignements d’ordre général sur la traduction et l’interprétariat. Si vous avez des questions, n’hésitez pas à me contacter pour des informations complémentaires.

Vertalen en tolken

Dat is – in het kort gezegd – mijn ‘core business’. Ik zorg ervoor dat bedrijven en instellingen op beslissende momenten gevrijwaard blijven van taalbarrières.
Ik ben gespecialiseerd in de Franse taal.

In het kort…

 

 

Universitair geschoold

In 1985 behaalde ik aan de Rijksuniversiteit Groningen mijn doctoraaldiploma Franse taal- en letterkunde, in combinatie met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Gedurende mijn loopbaan als vertaler heb ik geregeld nascholingen gevolgd, recentelijk bijvoorbeeld op het gebied van financieel-economische vertalingen en erfrecht.

 

 

Meer dan 30 jaar ervaring

Ik ben in 1985 parttime begonnen als freelance vertaler, naast een baan als docent Frans in het voortgezet onderwijs. Sinds 1997 ben ik fulltime vertaler en tolk. Ik heb voor zeer vele grote en kleine instellingen en ondernemingen documenten in of uit het Frans vertaald.

Breed inzetbaar

Mijn ervaring ligt onder meer ( maar niet uitsluitend) op de volgende vakgebieden: Europese wet- en regelgeving, techniek (elektriciteit, elektronica, werktuigbouw, radiotechniek), transport en vervoer (spoorwegen), telecommunicatie, automatisering, marketing, toerisme en vele anderen. Staat uw vakgebied er niet bij, informeer dan naar de mogelijkheden.

 

Verantwoordelijk werk

Vertaalwerk is verantwoordelijk werk en moet met zorg worden gedaan. Voor de tijd en zorg die ik als professioneel vertaler aan uw document besteed, betaalt u een redelijke vergoeding. Wilt u weten wat uw vertaalwerk zal gaan kosten, mail mij dan uw document(en) via de contactpagina. U ontvangt dan snel een offerte.

 

 

Kwaliteit staat voorop

De exacte levertijd van een vertaling is altijd afhankelijk van onder meer de moeilijkheidsgraad van een document en de drukte op een bepaald moment. Als richtsnoer houd ik aan dat ik ongeveer 2000 woorden op een dag kan vertalen. Sneller is soms mogelijk, maar nooit als dat ten koste moet gaan van de kwaliteit.

Officiële stukken

Vaak is een beëdigde vertaling nodig als het gaat om documenten die bestemd zijn voor officiële doeleinden (een geboorte- of huwelijksakte, een diploma, een contract, een processtuk, een uittreksel van de Kamer van Koophandel of afschriften van notariële akten). Ik ben beëdigd vertaler en ingeschreven in het Nederlandse Register van Beëdigde Tolken en Vertalers.

Netwerk

Ik ben gespecialiseerd in vertalingen Frans < > Nederlands. Vertalingen in of uit andere talen kan ik eventueel voor u onderbrengen bij een van de collega’s uit mijn netwerk van professionele freelance vertalers. Zo kunt u al uw vertalingen toch op één adres laten verzorgen.

Over mijn diensten

Of het nu als tolk is, bij een bezoek van Franstalige relaties, of door het vertalen van uw handleiding, contract of rapport, als vertaler voorkom ik dat u op beslissende momenten wordt gehinderd door taalbarrières.

Al sinds mijn eerste vertalingen in 1985 ben ik gespecialiseerd in vertalingen in en uit het Frans en werk ik voor zeer vele opdrachtgevers uit even zovele bedrijfstakken.

Door mijn jarenlange ervaring, zorgvuldige werkwijze, uitgekiende automatisering en klantgerichte opstelling ben ik een uitgelezen partner voor alle bedrijven en instellingen die hun internationale communicatie graag goed verzorgen.

Hulpmiddelen

 

 

Professionele vertalers maken veelvuldig gebruik van digitale hulpmiddelen. Net zo goed als pen en papier al jaren geleden zijn vervangen door tekstverwerkers, zo heeft het woordenboek inmiddels plaatsgemaakt voor een wereld aan digitale (online) naslagwerken.

Relatief nieuw is het gebruik van zogenoemde CAT-software (Computer Aided Translation, oftewel computerondersteund vertalen). Met deze software kunnen vertalers efficiënt werken, herhalend werk sneller afhandelen en voor dezelfde termen consequent dezelfde vertalingen gebruiken. De bespaarde tijd kan worden besteed aan de echt lastige delen van de vertaling, en dat komt dan de kwaliteit van het eindproduct weer ten goede.

Vertrouwelijkheid

Geheimhouding is een wezenlijk onderdeel van mijn werk. Als klant kunt u erop rekenen dat uw documenten bij mij in veilige handen zijn. Misschien moet u nog een klein drempeltje over voordat u besluit om documenten op te sturen naar een dienstverlener “op afstand”. Daarom is het goed te weten dat voor mijn werk de strenge gedragscodes gelden van de beide beroepsorganisaties waarbij ik ben aangesloten (het Nederlandse NGTV en de Franse SFT). Dat betekent voor u dat kwaliteit en vertrouwelijkheid gewaarborgd zijn.

 

Kwaliteit en prijs

Vertaalwerk is verantwoordelijk werk. U wilt immers niet dat er fouten in de vertaling van uw handleiding, contract of ander document staan. Een vertaler moet daarom de tijd kunnen nemen om optimale zorg aan uw tekst te besteden. Om zich goed in terminologie te verdiepen, de juiste keuzes qua stijl te kunnen maken en een tekst af te leveren die net zo goed leest als de oorspronkelijke versie.
Voor die tijd vraag ik een passende vergoeding. Niet buitensporig hoog maar ook weer niet onrealistisch laag.

Groter bureau of zelfstandig vertaler?

Vijf goede redenen om te kiezen voor een zelfstandig vertaler

Meer waar voor uw geld
Sommige grote vertaalbureaus besteden nauwelijks meer dan de helft van hun tarieven aan de eigenlijke vertaling. De rest is nodig voor  overhead. Omdat die bij een zelfstandig vertaler veel kleiner is, kan deze voor hetzelfde geld dus meer tijd en zorg besteden aan de vertaling van uw document. Wat dat voor het eindresultaat betekent zal duidelijk zijn.

Uw dienstverlener is zelf de vertaler
Zonder tussenkomst van projectmanagers hebt u rechtstreeks contact met de vertaler. Zo kan er tijdens het vertaalproces snel worden geschakeld en verloopt het projectbeheer vlotter. Ook bevordert dit de persoonlijke verhoudingen tussen vertaler en opdrachtgever.

Consistentie gewaarborgd
Uw documenten worden altijd door dezelfde vertaler behandeld. Consistentie, uniformiteit en homogeniteit zijn daardoor beter gewaarborgd. Bovendien maakt de vertaler gebruik van krachtige software die het vertaalproces ondersteunt.

100% vertrouwelijk
De vertaler is de enige die uw documenten in handen krijgt. En omdat voor hem de strenge eisen van de erecode voor vertalers gelden, is “lekken” nagenoeg uitgesloten.

Specialist
Uw vertaler is gespecialiseerd in één taal en een aantal specifieke vakgebieden. Opdrachten neemt hij alleen aan als hij voor de desbetreffende tekst over voldoende kennis beschikt. In tegenstelling tot sommige grotere bureaus, die pretenderen alle talen en alle vakgebieden te beheersen.

Ook mogelijk: taaltrainingen

 

 

Wilt u zelf graag beter Frans leren spreken en/of schrijven, of zoekt u een taaltrainer voor uw medewerkers, dan kom ik graag eens praten. Met meer dan een decennium aan onderwijservaring kan ik u altijd een passend voorstel doen. Voor individuele of groepslessen, gericht op spreken, schrijven of beide. En natuurlijk toegespitst op uw bedrijfsactiviteiten.

  • Degelijke aanpak, voor blijvende verbetering van taalvaardigheid in het Frans.
  • Praktijkgericht.

Informeer geheel vrijblijvend naar alle mogelijkheden.